Borussia Mönchengladbach

Bij thuiswedstrijden van Borussia Mönchengladbach hangt altijd een heerlijke voetbalsfeer. Een bezoek aan het mooie Borussia-park van deze Traditionsverein blijft je daarom nog lang bij. Een Borussia Mönchengladbach wedstrijd bijwonen is heel eenvoudig; want deze club is gemakkelijk vanuit Nederland te bereizen. Bovendien bestel je jouw Borussia Mönchengladbach tickets gewoon vanachter je computer via StubHub.

Meer over Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach is een echte traditionele voetbalclub uit Duitsland (Traditionsverein), die sinds de start van de Bundesliga in 1963 maar enkele seizoenen niet meespeelde op het hoogste Duitse voetbalniveau. Het elftal speelt in een traditioneel thuistenue van witte shirts met vier zwarte horizontale banen en een witte broek. De bijnaam van Borussia Mönchengladbach is "Die Fohlen" (de veulens) en verwijst naar het jonge elftal uit de jaren '70 van de vorige eeuw, dat snel en agressief speelde. Bij de oprichting in 1899 heette de club nog FC Borussia München-Gladbach. De huidige naam stamt uit 1960, toen de stad München-Gladbach haar naam veranderde in Mönchengladbach. De club speelt tegenwoordig op het Borussia-park, dat bij de opening in 2004 het verouderde Bökelbergstadion verving. In dit sfeervolle, moderne stadion is er plaats voor bijna 55.000 toeschouwers, dus kans dat je misgrijpt voor Borussia Mönchengladbach tickets is er bijna niet. Aangezien heet stadion vlak over de grens bij Roermond ligt, breng je gemakkelijk een bezoek aan een Borussia Mönchengladbach wedstrijd.

De grootste prestaties van Borussia Mönchengladbach

Deze voetbalclub kent een lange en rijke historie, die zijn voorlopige hoogtepunt kent in de jaren '70. Vijf keer vierde Borussia Mönchengladbach kampioenschap in dat decennium, waarvan in 1975, 1976 en 1977 zelfs drie jaar achter elkaar. De club won in 1975 en 1979 ook de UEFA Cup. De eerste UEFA Cup finale die Borussia Mönchengladbach in 1973 speelde verloor het nog van het Liverpool van Kevin Keegan, maar twee jaar later versloeg de club FC Twente in de beslissende wedstrijd in Enschede met duidelijke cijfers (1-5). De meest recente prijs uit de clubgeschiedenis is de Duitse beker (DFB-pokal) uit 1995. Sinds de degradatie uit de Bundesliga in het seizoen 2007/2008 en de promotie van een jaar later, werd Borussia Mönchengladbach weer een Duitse topclub. Zo resulteerden de vierde plaats in het seizoen 2011 / 2012 en de derde plaats in het seizoen 2014 / 2015 in deelname aan de Champions League.

<


Waar

  • Alle
Er zijn nog geen evenementen gepland voor Borussia Mönchengladbach
We gebruiken cookies om onze webservices te verbeteren. Als je verder surft, gaan we ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik ervan. Meer informatie over Cookiebeleid hier.