Wolfsburg

De Bundesliga is een van de mooiste competities ter wereld en VfL Wolfsburg is in korte tijd uitgegroeid tot een club van formaat. Zowel nationaal als internationaal zijn ze een geduchte tegenstander voor de echt grote clubs en in de relatief korte tijd dat ze meedingen op het hoogste platform hebben ze een aantal mooie prijzen binnengehaald. De trouwe fans hopen allen op een volgend Wolfsburg kampioenschap en moedigen hun team vol vuur aan. Wie in de deelstaat Saksen moet zijn en een mooi spektakel wil meemaken, zou eens moeten overwegen om VfL Wolfsburg tickets online te bestellen.

VfL Wolfsburg, een Duitse voetbalclub met een grote toekomst

VfL Wolfsburg is ontstaan uit de voetbalclub van Volkswagen, die immers in Wolfsburg grote hoeveelheden van de beroemde Volkswagen Kever heeft geproduceerd. De eerste versie van deze voetbalclub werd in 1938 opgericht en na de oorlog ontstond in 1945 VSK Wolfsburg, dat al in dezelfde kleuren speelde als het huidige team, namelijk groen en wit. Het duurde tot 1997 totdat Wolfsburg vanuit het amateurvoetbal en de lagere divisies van de Bundesliga de weg naar het hoogste podium wist te vinden. In 1995 waren de verwachtingen hooggespannen toen ze in de finale van de DFB Pokal tegenover Borussia Mönchengladbach stonden. Ze verloren de finale, maar namen in 2015 sportieve revanche toen ze Dortmund in de finale met 3-1 versloegen. Onder leiding van oud-international Felix Magath wisten ze in het seizoen 2008-2009 kampioen van de Bundesliga te worden. In het seizoen 2014-2015 eindigden ze als tweede. Op internationaal vlak was hun grootste wapenfeit het bereiken van de kwartfinale van de Champions League in 2015-2016, waar het grote Real Madrid toch te sterk bleek.

Wolfsburg en Volkswagen, twee handen op één buik

Waar het mannenteam van VfL Wolfsburg goede prestaties levert en beslist tot de hogere middenmoot van de Bundesliga behoort, is het vrouwenteam beslist een van de sterkere teams, nationaal en internationaal. Zo wonnen zij in 2012-2013 de UEFA Women's Champions League. De bekendste speler die VfL Wolfsburg onder contract had, is waarschijnlijk Andre Schürrle, die in de ontzagwekkende halve finale van het WK in Brazilië de laatste twee doelpunten in de historische zege van 7-1 op Brazilië scoorde. Wie de selectie van Wolfsburg 2017 bekijkt, herkent de namen van twee Nederlandse internationals. Zowel Jeffrey Bruma, ooit PSV, en Riechedly Bazoer, voorheen Ajax, zijn onderdeel van het basisteam en populair onder de toeschouwers. Wolfsburg is nog steeds in handen van Volkswagen en in 2002 kregen ze de beschikking over een stadion met een capaciteit van 30.000 toeschouwers. In deze Volkswagen Arena behaalden ze hun tot nu toe enige Bundesliga-kampioenschap. Wie graag een Wolfsburg wedstrijd wil bijwonen, kan bij StubHub veilig en snel Wolfsburg tickets bestellen.


Waar

  • Alle
Er zijn nog geen evenementen gepland voor Wolfsburg
We gebruiken cookies om onze webservices te verbeteren. Als je verder surft, gaan we ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik ervan. Meer informatie over Cookiebeleid hier.